Palstani sanakirja

Helpottaaksemme foorumien hallintaa, Palstani on laatinut pienen sanakirjan usein tavatuista teknisistä sanoista.

Autosiivous

Tällä vaihtoehdolla voidaan poistaa forumissa viestit joihin ei ole tullut vastauksia X päivän kuluessa. Tällä tavalla poistetut viestit ei voida enää palauttaa, ellei kysessä ole foorumin varmuuskopion palautus. Ole siis erityisen tarkkaavainen ja huolellinen tämän ominaisuuden käytössä.

Avatar

Avatar on pieni kuva, joka näytetään käyttäjätunnuksen alla ja jonka avulla käyttäjät voivat esitellä huumorintajuaan, itseään tai kiinnostuksensa kohteita.

Floodaus

Floodauksella (engl. flood=tulva) tarkoitetaan useamman viestin lähettämistä peräkkäin niin, että keskustelupalsta menee tukkoon ja palvelua ei voida käyttää.

Foorumin palautus

Tarkoittaa foorumin palauttaminen aikaisempaan tilaan, jossa se toimi vielä moitteettomasti.

Foorumin ylläpitäminen

Foorumin ylläpitämisellä tarkoitetaan yleisesti foorumin käyttäjien tietojen lisääminen, muuttaminen tai poistaminen sekä foorumin rakenteen, ulkoasun ja eri asetusten määrittäminen.

Hostaus

Internet hostaus (hosting, webhotelli) on palvelu jossa asiakas saa rakentaa kotisivunsa palvelun tarjoajan koneella varattuun tilaan.

Hymiö

Hymiöt ovat tunteita kuvaavia kuvia. Niiden avulla voit ilmaisessa foorumissasi osoittaa, mitä tunnet, kun sanat eivät riitä sitä kertomaan.

IP osoite

IP-osoite ("Internet Protocol" -osoite) on numero joka yksilöi jokaisen Internet-verkkoon kytketyn tietokoneen, tarkemmin sanottuna, liittymä kaikkiin laitteisiin (reitittimeen, tulostimeen) jotka ovat liitettynä verkkoon joka käyttäa Internet-protokollaa.

Indeksointi

Indeksointi määrittelee hakutoiminnolla löytyvät tiedostot.

Invision

Powerful for forum experts! Invision is one of Forumotion's most performing versions, its power and stability makes of this version a must-have for people that want to use their forum at 100%. The best way to build a successful forum!

Lataa

Dokumentin uploadaminen tarkoittaa dokumentin siirtäminen paikallisesta tietokoneesta toiseen. Web-sivuston hallinnoinnissa, sivustoa muodostavat dokumentit (sivut, kuvat, tyylisivut, multimediatiedostot, jne.) pitää uploadata siltä tietokoneelta jossa ne ovat serverille joka hostaa ko. sivusto. Näin sivut ovat katsottavissa Internetissä.

Muokkaa käyttäjän profiilia

Tällä vaihtoehdolla voit muokata foorumisi käyttäjän profiilia haluamallasi tavalla. Voit asettaa sille käyttäjätason, muokata käyttäjän sitaatin, deaktivoida käyttäjän avatarin, vaihtaa hänen salasanansa, käyttäjätunnuksensa, allekirjoituksensa...

Muokkaa viestiä

Muokkaaksesi viestiä, sinun tulee olla joko moderaattori tai viestin alkuperäinen luoja. Klikkaa "muokkaa" viestin yläpuolella, tee haluamasi muutokset ja hyväksy ne lopuksi.

Opas

Opetusohjelma tietyn työkalun tai ohjelmiston käyttöönoton oppimiseen.

Phpbb foorumi

Tällä tarkoitetaan ilmaisella WWW-keskustelualueiden pyörittämiseen tarkoitetulla ohjelmistolla toteutettu foorumi.

Phpbb2

Avoimen lähdekoodin ohjelmisto jolla voidaan luoda ilmaisia foorumeita.

Phpbb3

Phpbb:n uusi versio joka tarjoaa enemmän toiminnallisuuksia kuin Phpbb2.

Porttikielto

Käyttäjän pääsyn estäminen foorumillesi, mikä voi johtua useista syistä: foorumin sääntöjen rikkominen, huono käytös muita käyttäjiä kohtaan jne.

PunBB

Easy for beginners! Fast and graphically light, punBB is often chosen by users who like simplicity and ease-of-use. Make your punBB forum with all features included. Free punBB forum creation and hosting!

Sanasensuuri

Sanasensuurilla tarkoitetaan sananvapauden rikkomisen erilaiset muodot, julkaisun ennen ja/tai jälkeen (sensuuri a priori ja a posteriori).

Siirry hallintapaneeliin

Yleinen työkalu, jonka avulla voit konfiguroida, hallinnoida ja muokata foorumiasi.

URL-osoite

Internet-osoite. Jokaisella sivustolla on yksilöllinen osoite, jonka syötät selaimeen päästäksesi sivustolle.

Vierityspalkki

Vierityspalkki on yleensä ikkunan reunassa oleva palkki, jonka avulla voi liikuttaa ikkunan sisältöä silloin, kun kaikki ei mahdu kerralla näkyviin. Halutessasi voit vaihtaa vierityspalkin värin foorumisi hallintapaneelissa Tyylien ylläpito -välilehdessä.

Viestien kirjoittaminen

Viestin lähettäminen. Lähetetyt viestit ovat julkisia ja ovat kaikkien luettavissa toisin kuin sähköpostiviestejä lähetettäessä. « Lähetä » tarkoittaa tässä yhteydessä viestin julkaiseminen.

Yksityiset viestit

On kuten newsletterit, mutta ei lähetetä sähköpostitse, vaan yksityisenä viestinä käyttäjäryhmille. Ei ole mahdollista lähettää kaikille käyttäjille käyttämättä käyttäjäryhmät.

Ylös

Aloita aiheen uudestaan.


Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua? Meillä on valikoima resursseja jotka auttavat sinua saamaan kaiken irti Palstani ja ilmainen foorumi.

Tuki 

Forum optimized for search

Intuitive creation and management forum

6 890 Active forums online

Free and reliable hosting

Analysis of integrated forum